Nyhedsbrev - juli/august 2023 (sommerudgave)

22. august 2023 19:16 , af Rie Berit Olsen

Nyhedsbrev – juli/august 2023 (sommerferieudgave)

Læs om alle sommerens spændende aktiviteter - fx ferielangturen til Dalsland i Sverige, regattaen i München, morgenmadsroning, Klinteløbet og meget mere.

I denne sommer har der været rigtig mange tilbud om forskellige roture. Bl.a. har der på aktivitetskalenderen været morgenmadsroning hver den 1. søndag i måneden. Og det er blevet en vældig succes. Lykke skriver:

Der har på de første ture været 2-3 træbåde på vandet fra kl. 8.00. Første tur gik næsten til Staunings Ø nord for Revlen. Det er ikke så tit, at turene går nordpå. Men når først man er forbi industrihavnen, så er der faktisk meget pænt.

Efter dagens dont sætter vi tænderne i de hjemmebagte boller ved det fælles morgenbord.

            Næste Morgenmads roning er d. 3. september. Ses vi?

I juli var der også madpakketur til Solgårdsparken en onsdag aften, som 11 roere deltog i. Solen skinnede og Jette havde igen været flittig og bagt muffins til lejligheden. Madpakkerne blev spist og efterfølgende var ”The Great Pretenders” på scenen. Alt i alt så vidt vides, var det meget hyggeligt arrangement.

I flere år har der ikke været arrangeret sommerferie langtur i KR, men i år sørgede Morten for, at denne gode tradition blev genoptaget.

Turen gik til Bengtsfors i Dalsland i Sverige. 10 roere, to 4-årers inriggere og 2 landkrabber deltog i turen, og her følger en feriehilsen:

Kære venner, 🚣‍♀️🚣🌊🌞🌧⛺️

Så er langtursfolket hjemme igen efter en hyggelig uge med socialt samvær, rigtig gode oplevelser og roture i sol og regn, på flotte søer i den smukkeste natur og gennem 2 sluser i Bengtsfors.

Frokost i naturen hver dag med de traditionelle makrelmadder og andet lækkert pålæg, morgen- og aftensmad på campingpladsen. De forskellige madhold sørgede for spændende og varieret mad - dels tilberedt på den medbragte gasgrill - dels lavet i campingpladsens meget primitive køkken. Vi boede på en noget slidt campingplads, men beliggenheden fejlede ikke noget. Udsigt over en sø med badebro og lækkert vand.

Kulturelle var vi også. Dagen med heldagsregn besøgte vi den fascinerende og berømte aquadukt fra 1867 ved Dalslandskanalen i Håverud.  og de mange helleristninger ved Tisselskog. På grund af regnen sendte vi en delegation afsted efter presseninger i fucking Åmål, som er en hyggelig by ud til Vänern. I Bengtsfors besøgte vi Halmens Hus, som lå højt hævet over byen, så her var en fantastisk udsigt over hele området. Halmens Hus er et lille museum, som viser fx stråhattens historie. Ved siden af museet var et slags frilandsmuseum med mange gamle træhuse fra forskellige tidsaldre - et spændende besøg. 

 Alt i alt fik vi roet 80 km på de forskellige søer.

27-30 juli blev der afholdt EM Masters Regatta i München, hvor Mai-Britt og Anna Karina deltog.

Og her kommer lidt klip fra den fælles Facebook gruppe:

27/7

Juhuuuuu💪 Mai-Britt Bille skal ro Masters Trophy Finals i 1x. 🙌 17 både var til start i W1XF. De 6 hurtigste på tværs af alle heats møder hinanden i en Trophy Final. Mai-Britts tid 4:33:36 er den 6 hurtigste og i aften skal hun ro Finals.

Den intensive træning under Karsten Nielsens vinger i Ringsted, har virkelig båret frugt 🙌🙌

Både Mai-Britt og Anna Karina roede Trophy Final i hver deres aldersklasse. Mai-Britt blev nr. 8 i sin finale. Anna Karina blev nr. 4.

  • Og mere fra Facebook gruppen:

28/7 

Jubii jubii 👏👏 Guld til MW 2X E heat 5: Anna Karina Gravad og Marianne Becker 🥇 Anden pladsen i MW 2X E heat 2: Mai-Britt Bille og Mette fra Humlebæk. 

  • Og dagen er ikke slut endnu. 
  • Vind og pænt mange bølger.

29/7 

Vi nåede det lige inden uvejret. 😊 De samme resultater som i går - bare i gruppe D. 👏👏Guld til Skipperkroen med Anna Karina Gravad og Marianne Becker MW 2X D heat 3

Anden plads i båd fra Humlebæk med Vibeke Skousen og Mai-Britt Bille MW 2X D I Heat 2.

  • Alt lukkede derefter ned pga torden. 
  • Flere løb igen senere i dag i 1x, 4x

Anna Karina havde 6 starter + 1 der blev aflyst på grund af torden. Hun kom hjem med 6 guldmedaljer !!!

Lørdag, den 5. august blev der afholdt Klinteløb i Rødvig, og KR var godt repræsenteret.

To både kom afsted og de klarede det flot = guld til begge både. Roinfo har skrevet en fin artikel med mange fotos. (se den evt. på vores hjemmeside). Derudover var vi fra KR flere frivillige med til at løse opgaver. Begge bådhold gav et nap med, når de ikke roede, og Anja og Mai-Britt stod for hele tidtagningen ved mållinjen.

Det var et rigtigt fint stævne med super stemning. 

Stiig, Kim og Michael vandt deres løb.                            Det samme gjorde Jan sammen med Mølvig. 

I august blev weekend langturen til Fejø den 12-13. annulleret grundet dårligt vejr og dermed heller ingen tilmeldte.

Den 26-27. august er der igen weekend langtur – denne gang til Bøgeskoven. De første ER tilmeldt, men der er plads til mange flere. Kig ind på aktivitetskalenderen og meld dig til eller kontakt Morten på 81718738.

Roklubben har nu fået fem nye korttursstyrmænd. TILLYKKE til Thomas, Vivi, Poul, Stiig og Stephan. Tag godt imod dem.

Ved samme lejlighed klarede 3 medlemmer entringsprøve til C1: Stiig, Poul og Mai-Britt.

Der er ½-marathon i den store træningssal den 23/8 kl. 17.45, og du er velkommen til at deltage selvom du måske ikke er tilmeldt månedens Challenge.

Kom og vær med til at tilbagelægge de 21,0975 km i hyggeligt selskab med andre roere/rospinnere.

Alle kan være med, for i sætter selv tempoet, og tager de pauser I har behov for. 

Vi starter 17.45, hvor du skal sidde klar i maskinen. (God ide at komme lidt før, så du kan varme lidt op). 

Har du ikke mulighed for at deltage den 23, så er der ½-marathon igen den 28/8 kl. 17.00

Bent Madsen havde fået en opfordring fra nogle medlemmer, der havde spurgt, om han mon kunne få en aftale i stand med en, der kunne komme og fortælle lidt om bridge. Det ville Bent gerne, og indgik derfor en aftale med Dennis Larsen fra Køge Bridgeklub om at stille op på en klubaften og give os indblik i det ædle spil. Det blev onsdag den 21. juni kl. 20.00.

Desværre var flere medlemmer allerede var gået på ferie i juni, og vores klubaften med indlæg om bridge var ikke helt så velbesøgt som forventet. Derfor har Dennis tilbudt at komme og gentage præsentationen til en klubaften kl. 20.00, enten i slutningen af august, eller i løbet af september.

Er du nysgerrig på emnet, så holde øje med aktivitetskalenderen. og opslagstavlen i roklubben. Tilmelding er ikke nødvendig.

Som nogle måske allerede ved, afholdes dette års Grundtvigs Kulturfestival lørdag den 9. sept. 2023 kl. 12-18. på Gl. Kjøgegaard. I år er foreningerne inviteret til at deltage som en del af programmet, og vi i bestyrelsen syntes, det var en god anledning til at vise flaget, og fortælle lidt om roklubben. Vi skal være på Kultur- og Oplevelsesruten mellem kl. 12 og 17, og tanken er, at medlemmer fra KR skal holde gang i det ene af de 2 ergometre, vi har med. Det andet er et gæsteergometer, som de forbipasserende kan prøve at ro i. Der vil være flere forskellige foreninger samlet i grupper fordelt over den 1,8 km lange aktive ”kulturrute”, og man kan således lege og gætte sig igennem turen mens man får viden og læring undervejs,

Louise har både efterlyst medlemmer, der kan holde gang i det ene af de 2 ergometre, og nogle som gerne vil fortælle de interesserede om roklubben og besvare spørgsmål.

Har du ikke meldt dig som hjælper endnu, kan du stadig nå det. Vi skal give endelig besked om deltagelse den 23. august, men vi skal have vished for, at vi kan gennemføre det, vi har planlagt.

Du kan også se hele programmet på www.grundtvigskulturfestival.dk

 

BESTYRELSEN

Vedhæftede filer