World Masters i Florida 2018

4. oktober 2018 12:43 , af Anna Karina Eli Gravad

World Masters i Florida

Taknemmelig. Det er den følelse jeg sidder med nu dagene derpå. WRMR2018 har været en kæmpe oplevelse både sportsligt og menneskeligt. Endnu engang har jeg været til en stor international regatta, hvor jeg er taknemmelig for at kunne være med blandt de bedste og glad for at have været sammen med nogle helt igennem fantastiske rejsekammerater. 

Det sportslige niveau
Hjemmefra var vi usikre på det sportslige niveau, da mange europæere ikke var til start i USA. Og når WRMR er i Europa er der ikke mange amerikanere til start. Men vi fik det vi kom efter – modstand.
Der var ingen nemme løb og der skulle kæmpes for at vinde.

Til World Rowing Masters Regatta 2018 var jeg i fire både.

  1. 2x med Marianne Becker fra Roforeningen KVIK.
  2. 4X sammen med en canadisk roer Lyn Kraulich, Marianne Becker fra Roforeningen KVIK og Charlotte Buchwald, Nyborg Roklub.
  3. Mix 2x sammen med Christian Mølvig fra Sorø Roklub.
  4. Mix 4X sammen med Christian Mølvig fra Sorø Roklub, canadiske Lyn og Klaus Rasmussen fra Mexico.

Hvordan gik det så?
Normalt har vi egne både med til en regatta. Det giver en vished om, at alt på båden er indstillet som vi gerne vil have det. Men i USA havde vi lejet både, og det var klart en ny dimension vi lige skulle håndtere.
60 minutter før start i vores W2XC fik Marianne og jeg fik udleveret en SWIFT båd; en kæmpe ”færge”, tung men stabil. Vi havde kun 20 minutter til at arbejde med indstillingerne - så på vandet for at være i prestart zonen til start til tiden. Da vi lå i startboksen og dommeren kaldte starten op blev vi taget med bukserne nede, og fik langt fra den hurtige start vi har øvet gennem den sidste måned. Til gengæld fik vi hurtigt ”færgen” op i fart og arbejdet os op forrest i feltet.
Vi vandt løbet i tiden 3:46. To et halvt sekund foran nr. 2.


Store smil efter sejren i W2XC.

Se de sidste 250 meter af opløbet her – klik her

https://www.dropbox.com/s/cynswz690wgl5nn/W2XC.mp4?dl=0

Marianne og jeg stillede også op i A + B klassen. Det vil sig mod roere, der var mellem 27-39 år. Her blev vi begge gange nr. 2 blot 2 sek. Fra sejren.


 

Hurtig på hænderne
I vores dobbelt firer sad jeg spids. Noget af en mundfuld både at styre opvarmning, kurs, oplining i startzonen og taktik under vejs særligt når vi havde en canadier med ombord. Pludselig skulle alle kommandoer siges på engelsk samtidig med at jeg skulle sikre mig, at alle forstod mine kald.

Bådtypen er super sjov at ro, fordi alle mand skal være utrolig hurtig på hænderne. Vi vandt vores 4XD klasse og blev henholdsvis nr. 2-3 i de øvrige aldersklasser A-C. se opløbet her

https://www.dropbox.com/s/shtfskgi9h3t88t/W4XD.mp4?dl=0


Alle er vi stolte over sejren.

Den hurtigste dobbeltsculler overhovedet

Søndagen mix løb er altid noget jeg ser frem til fordi det at sidde i båd sammen med en mand er noget helt andet. Med en mandlig motor i båden bliver jeg presset helt ud over kanten, og op i et tempo som ikke kan lade sig gøre sammen med en kvinde. De sidste 6 år har jeg teamet op med Christian Mølvig fra Sorø Roklub; en ekstrem eksplosiv roer. Vi lavede en start i tempo 50. Efter 250 meter lå i tempo 47 og allerede der havde vi styr på feltet i C-klassen. Vi passerede målstregen i tiden 3:38:02. Et tjek ned over resultatlisten vidner om at vi var hurtige. Ekstremt hurtige. Vi roede den hurtigste tid af samtlige 2X, der var på vandet om søndagen. Ingen andre aldersklasser var hurtigere. Det er jeg faktisk ekstremt stolt af.

Christian Mølvig og jeg i hurtigste tid af alle dobbeltscullere i hele stævnet

 

Søndagen rundede vi af med en mix4X – klik her for at se opløbet.

https://www.dropbox.com/s/a37sj4rtplz7wmd/Mix4XC.mp4?dl=0


Alle mine herlige rejsekammerater i vores fine Danmarks trøjer og med alle vores medaljer.


Det er sådan de fleste i Køge Roklub møder mig om sommeren. I træningstøj og med en båd på skulderen.

4 medaljer i 8 starter. Tilfreds? JA. Jeg er taknemmelig for at kunne ro kaproning, og meget taknemmelig for al den opbakning jeg møder i Køge Roklub. Nu venter DM i weekenden og herefter en lang vinter med masser af herlig rospinning – glæder mig til at møde alle mine venner igen næste år på kaproningsbanerne 😊.