Nyhedsbrev april 2023

6. maj 2023 09:33 , af Leif Vejbæk

 

 

NYHEDSBREV APRIL 2023

 STANDERHEJSNING

Søndag, den 26. marts var der standerhejsning. Formanden holdt den traditionelle tale, hvori han takkede medlemmerne for en fantastisk vintersæson med mange flotte resultater ved ergometerregattaerne. Både ved DM, EM og VM blev der hevet medaljer hjem. I løbet af vinteren har mange frivillige også bidraget til hyggelige og nyttige fællesaktiviteter. Formanden så også frem til fortsættelsen af de foregående års succesrige roskole i sæson 2023.

Efterfølgende var der hyggelig frokost, som 31 havde meldt sig til. Her fik man 3 slags sild, afskåret, lunt og ost samt kaffe og småkager for kr. 70,- pr. roer. Snakken gik livligt, og mange hjalp til – både med at få stablet frokosten på benene og med at få ryddet køkkenet.

VEDLIGEHOLD AF INRIGGER BÅDE

Som nogle måske har bemærket, så er flere fra Vedligeholdsgruppen med Morten som tovholder i fuld gang med vores inriggere af træ. Det har vist sig, at den lak som blev brugt før i tiden, desværre ikke er stærk nok til saltvand, men nu har vi fundet den helt rigtige lak.

”Sønakken” står først på listen, og hen over sommeren vil alle både blive slebet og lakeret med den nye lak, så de kan bruges her i sommer. Til efteråret vil bådene så blive slebet, afrenset for alt gammel lak indenbords og lakeret på ny.

KLARGØRING AF COASTAL OG SCULLER

Mai-Britt fortæller, at bådene er ved at være klar. Et par mangler en ekstra omgang vask. “Skipperkroen” har været til reparation på Jørgen Andersens værksted, og er nu klar til en ny sæson.

Vi skal blive bedre til at passe på coastalbådene. Der er risiko ved broen og ved påsejling af et eller andet i Køge Havn. Tangøerne kan indeholde træstykker og alt muligt andet skidt. Sig til hvis I skal have mere info om sætte coastal bådene i vandet. Bådvognen til C4+ er der blevet justeret på i forhold til retningsbremser på hjul. 

 ROSKOLE

Roskole 2013 – Kørekort til sikker roning på vand. Dette er beskrevet øverst på forsiden af vores hjemmeside, men her en service til de medlemmer, der ikke lige kigger der (www.koegeroklub.dk)  

 Roskole 2023 - Kørekort til sikker roning på vand 

Så er det atter blevet tid til årets roskole, som igen i år ligger mandag og onsdag 17.30 -ca. 20.00. Første gang d. 24.04.

Vi følger DFfr's roskoleforløb, som består at 9 intensive moduler af ca. 2 timers varighed pr. gang fra uge 17 - 21 (24/4 - 28/5)

Du bliver introduceret til de forskellige bådtyper, Coastal, inrigger, gig og dobbelt sculler.

Der vil blive øvet roteknik, kommandoer, sikkerhed, robådenes opbygning og hvordan man sætter bådene i vandet.

For at kunne blive frigivet roer, skal du have bestået en svømmeprøve på 300 meter, træde vande i 2 minutter og iføre dig vest ude i vandet. Svømmeprøven kan tages i svømmehallen eller havnebadet / Køge Bugt. Køge roklub har banetider i Køge svømmehal i maj.

Hvis du ikke er medlem af roklubben koster det 500 kr. som du får refunderet, hvis du melder dig ind i roklubben efterfølgende.

For tilmelding eller yderligere oplysninger kan du kontakte Rochef Mai-Britt Bille på rochef@koegeroklub.dk

Tirsdag den 18. april kl. 18.30 er der møde ang. den kommende roskole/Sikker roning på vandet. Mødet er for instruktører, korttursstyrmænd og hjælpere til roskolen. Tilmelding til mødet i aktivitetskalenderen. 

ÅBEN RONING

De senere år har der været problemer med at skaffe medlemmer til bådhusvagter, så foreløbig har vi sat åben roning i aktivitetskalenderen mandag og onsdag – begge dage kl. 17.30 til 19.30.

På mødet ang. roskole den 18. april, vil emnet planlægning af Åben roning også være på programmet, så kan du afse et par aftener som bådhusvagt i løbet af ro sæsonen, så meld dig til mødet på aktivitetskalenderen.

FÆLLESRONING MED ANDRE ROKLUBBER

Der bliver også i år Fællesroning med andre roklubber. Den første af slagsen løber af stablen allerede den 18. april og foregår i Præstø. Senere kommer også bl.a. Næstved og Stevns Roklub, Vordingborg og Roklubben Viking i Faxe Ladeplads, m.v. I Køge afholdes fællesroning onsdag, den 21. juni kl. 18.00. Hold øje med arrangementerne i aktivitetskalenderen.

 SVØMMETRÆNING/SVØMMEPRØVE

Som der blev udsendt mail om i slutningen af marts, har Roklubben igen i år fået tildelt timer i Køge Svømmeland i maj måned. Det bliver som sidste år mandage kl. 19.00 til 20.30 og torsdage kl. 20.00 til 21.00. Livreddere vil være Lise Raahauge Olsen og/eller Lotte Hein.

 Kom du for sent til at skrive dig på listen på opslagstavlen i gangen, eller på aktivitetslisten på hjemmesiden, så får du her en chance til: Kontakt Bente på mobil: 20 13 47 38 eller e-mail: kasserer@koegeroklub.dk.senest tirsdag, den 25. april, så vi kan nå at få lavet adgangskort.

 ERGOMETERRONING, TRX OG GLAD MOTION (GYMNASTIK)

 Her efter standerhejsning fortsætter nogle af ergometerholdene april måned ud – andre fortsætter til og med maj.

Vi forsøger også at etablere et udendørs spinninghold 1 gang om ugen. Holdet kommer sikkert til at gå på skift mellem instruktørerne, da de fleste instruktører også gerne vil på vandet. Dag og tid aftales senere. Tag et kig i aktivitetskalenderen.

TRX, morgenergometer og ergometer og styrke fortsætter til og med juni - alt efter vejret, primært ude fra maj måned.

Venligst bemærke, vedr. rospinning ude:  Her skal aftales et antal ergometre, der kan benyttes i bådhallen eller ude. De egometre, der må benyttes ude, har en note på ergometeret.

Glad motion (gymnastik) fortsætter april måned ud.

URO-træning foregår inden døre eller på vandet afhængigt af vejr og aftaler.

BUDGET 2023

Som tidligere lovet kommer her det af bestyrelsen godkendte budget. Der har været lidt teknisk bøvl med at få vedhæftet dokumentet til et Nyhedsbrev, men nu lykkes det forhåbentlig.

Ved generalforsamlingen var der forslag fremme om at skrive noter til regnskabet. Det er besluttet, at det bliver der ikke, til gengæld er de enkelte kontotekster udvidet, så man er bedre informeret om, hvad kontoen indeholder. Det samme gælder budgettet.

BONUS FRA OK

Som du måske ved, får vi nogle sponsorpenge fra OK a.m.b.a., men hvor mange, ja det afhænger selvfølgelig af, hvor mange medlemmer (og deres familier), der har et OK kort eller en OK app og i øvrigt har været indenom OK’s hjemmeside (https://www.ok.dk/privat/ok-og-sporten/stoet-sporten) og noteret Køge Roklub som den forening, de ønsker at støtte. Herefter støtter OK roklubben med 5 øre hver gang, der tankes 1 liter brændstof.

Hvis man samtidig er el-kunde fordobles støtten, og har man tilmed har et mobilabonnement, lyder støtten på 15 øre pr. liter tanket brændstof.

I app’en kan betales med Dankort, MobilePay eller ApplePay.  

I år har vi modtaget en donation på kr. 820,22 for år 2022, og er nu spændte på, hvor meget det kan blive til for året 2023.

BESTYRELSEN

 

Den fine udgave med billeder er vedhæftet/Leif

Vedhæftede filer