Stærk fra Start Ung

20. august 2018 09:54 , af Leif Vejbæk

”Stærk fra Start Ung” havde en god oplevelse i Køge Roklub

Fredag den 17/8 18 havde Køge Roklub besøg af 10 unge og to undervisere fra projekt ”Stærk fra Start Ung” fra Campus Køge.
Stærk fra Start UNG er et uddannelsesforberedende skoleforløb for unge flygtninge og indvandrere mellem 15 og ca. 18 år. Som led i forløbet skal de unge ud over forberedelse til uddannelse stifte bekendtskab med forskellige aspekter af det danske samfund og herunder foreningslivet.
Efter en rundtur i roklubbens lokale og introduktion til de forskellige bådtyper Køge Roklub råder over, blev de unge udfordret i klubbens romaskiner, med et lille spinningprogram anført af Henrik Lerdorf , der er ungdomstræner og medlem af bestyrelsen i Køge Roklub.

Besøget sluttede af med en konkurrence, hvor de unge blev delt i to holds, som dystede mod hinanden på en 2000 m stafet i romaskinerne. Udfordringen bestod i at få foretaget hurtige skift, så man ikke kom bagud. Stillingen kunne ses på en storskræm, hvor de to bådes placering på banen kunne følges. Alle gik op i dysten med liv og sjæl og der blev heppet på den roer, det lige var i ilden. Det var rigtig sjovt og spændende, men også hårdt udtalte flere af de unge.

En god dag sluttede med lidt frugt og vand i bådhallen